Ons verleden

Comité Sterlicht werd in 1974 opgericht met als doel het bouwen van een lichtwagen voor de lichtstoet van Wuustwezel. De naam “Sterlicht” komt voort van de thuisbasis (Sterbos) en de originele reden van oprichting (lichtstoet). Bij het ter ziele gaan van deze lichtstoet vond dit vriendenclubje echter vlug een aantal andere activiteiten.

Zo plaatst de technische ploeg al sinds 1975 elk jaar een kerststal aan de kerk van Sterbos (Wuustwezel).

Sinds 1976 werd Sterlicht een vaste waarde in Sterbos met jaarlijks de opvoering van minstens één toneelstuk. In 2015 dienden we echter onze vaste stek in de parochiezaal in de Sint-Godelievestraat te verlaten en sindsdien brengen wij onze voorstellingen in de Godelievezaal in Wuustwezel.

In 1978 organiseerde Sterlicht haar eerste fietszoektocht ter gelegenheid van ‘Het jaar van het dorp’ in de mooie omgeving van Sterbos. Het zou een jaarlijks terugkerende traditie worden. Waar het weer ons bijna steeds goed gezind was, heeft regen ervoor gezorgd dat dit evenement in 2005 en 2007 niet is kunnen doorgaan.

Doorheen de geschiedenis en met de opvoering van vele toneelstukken werd een heuse kledijverzameling aangelegd. Waar deze verzameling eerst enkel werd gebruikt voor het eigen toneel, besloot men om een uitleendienst op te starten waar andere toneelverenigingen en organisatoren van themafeesten en stoeten terecht kunnen voor oude, minder oude en leuke kledij.

Al deze activiteiten worden nog steeds verwezenlijkt door de vele vrijwilligers die onze vereniging telt. Want zonder enthousiaste mensen geen bloeiende vereniging. Dat we nog lang zo’n toffe en gezellige groep mogen vormen!

Enkele foto’s uit de oude doos

Onze voorzitters

Het is niet onbelangrijk om ook alle voorzitters doorheen de tijd nog eens kort te bedanken. Hieronder vindt u alle personen die doorheen het verleden van deze rijke verenging het voortouw hebben genomen.

Aloïs AnthonissenAntoon Van AertAndré Van AertStan PaelinckxHugo MonsieurWilly Loos
1974-19771977-19821982-19861986-20122012-20192019-Heden