De laatste brief

Sterlicht werkte mee aan de slotactiviteit van de herdenking van de Groote Oorlog in Wuustwezel.

Achtergrond

Uitgaande van het verhaal van Jan Stoffels, soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog, wil een groep gepassioneerde mensen een beeld schetsen hoe de oorlog in gewone gezinnen werd beleefd: de hoop, verwachtingen en angsten, maar ook het gevoel van kameraadschap en samenhorigheid komt tot leven in dit warme verhaal.

Korte inhoud

31 juli 1914, België kondigt de algemene mobilisatie af. Duitsland heeft immer de oorlog verklaard aan Frankrijk en vraagt ons land om vrije doortocht te verlenen. Het neutrale België weigert waarop de Duitse troepen ons land binnenvallen.
Jan, onder de indruk van het vele leed, vlucht naar Nederland om zich als vrijwilliger bij het Belgische leger te melden. Aan het Ijzerfront wordt hij geconfronteerd met het zware leven in de loopgracht. De soldaten eten slecht, slapen weinig en kunnen zich bijna nooit wassen. Soms staan soldaten constant met hun voeten in het water. Voor het eerst wordt er in een oorlog ook gifgas ingezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s